18+ vragen

Wat is een dildo?

Een dildo is een seksspeeltje dat ontworpen is voor inwendig gebruik en lijkt op een penis. Het is meestal gemaakt van siliconen, rubber, glas of plastic en kan variëren in grootte, vorm en textuur. Dildo’s kunnen zowel door mannen als vrouwen worden gebruikt voor zowel vaginale als anale stimulatie.

Dildo’s hebben meestal een gladde textuur en kunnen worden gebruikt voor solo masturberen of met een partner. Sommige dildo’s hebben echter ook speciale eigenschappen zoals ribbels, knobbels, aders of hobbels voor extra stimulatie.

Het gebruik van een dildo kan de seksuele ervaring verbeteren en kan helpen om meer variatie en plezier toe te voegen aan het seksleven van individuen en koppels. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het gebruik van dildo’s ook risico’s met zich meebrengt, zoals irritatie, infectie of letsel, en daarom moeten ze veilig en verstandig worden gebruikt. Het gebruik van een dildo in combinatie met een glijmiddel op waterbasis kan helpen om het comfort te verhogen en het risico op letsel te verminderen.