18+ vragen

Waar is mastruberen allemaal goed voor?

Mastruberen (ook wel masturberen genoemd) is het stimuleren van de eigen geslachtsdelen om seksuele opwinding te bereiken en/of tot een orgasme te komen. Dit kan gebeuren door middel van het aanraken van de genitaliën met de handen, vingers, seksspeeltjes, of door het wrijven of schuren van het lichaam tegen objecten zoals kussens, dekens, of meubels. Mastruberen is een normaal en gezond onderdeel van de seksualiteit voor veel mensen, ongeacht leeftijd, geslacht of seksuele geaardheid. Het kan worden gezien als een manier om het eigen lichaam te ontdekken, seksuele spanningen en stress te verminderen, en om te genieten van seksuele sensaties en gevoelens. Bovendien kan het ook helpen bij het verbeteren van de seksuele ervaringen met een partner, omdat het kan helpen om de eigen voorkeuren en gevoeligheden beter te begrijpen.

Mastruberen (ook wel masturberen genoemd) heeft verschillende voordelen voor zowel het fysieke als het mentale welzijn. Hieronder staan enkele voorbeelden:

  1. Verlichting van seksuele spanning en stress: Masturberen kan helpen om seksuele spanning en stress te verminderen, waardoor je je rustiger en meer ontspannen voelt.
  2. Verbetering van de slaap: Masturberen kan helpen om te ontspannen en de slaap te bevorderen, waardoor je beter uitgerust wakker wordt.
  3. Versterking van het immuunsysteem: Studies hebben aangetoond dat het orgasme dat wordt bereikt door masturberen kan helpen bij het verbeteren van het immuunsysteem en het verminderen van stresshormonen in het lichaam.
  4. Verbetering van de seksuele gezondheid: Masturberen kan helpen bij het verkennen en begrijpen van de eigen seksualiteit, wat kan bijdragen aan een betere seksuele ervaring met een partner. Bovendien kan het helpen bij het voorkomen van seksueel overdraagbare aandoeningen en ongewenste zwangerschap.
  5. Vermindering van pijn: Het orgasme dat wordt bereikt door masturberen kan helpen bij het verminderen van menstruatiekrampen en hoofdpijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat mastruberen een persoonlijke keuze is en dat het normaal en gezond is om te doen, zolang het niet leidt tot problemen in het dagelijks leven.

Hoe erg is mastruberen in de islam?

Masturberen (of mastruberen) wordt over het algemeen als een zonde beschouwd in de Islam, omdat het wordt gezien als een onreine handeling en als een verspilling van seksuele energie. De meeste moslimgeleerden zijn het erover eens dat masturberen haram (verboden) is, omdat het tegen de principes van de Islam ingaat, die seksuele activiteiten alleen toestaat binnen het huwelijk tussen een man en een vrouw.

Het is belangrijk om te benadrukken dat de mate van ernst van masturberen in de Islam afhangt van de interpretatie van de betreffende geleerde en/of de stroming binnen de Islam. Sommige moslimgeleerden zijn van mening dat het slechts afkeurenswaardig is, terwijl anderen het als een ernstige zonde beschouwen die een negatieve invloed kan hebben op het geestelijke en fysieke welzijn van een persoon.

Als je vragen hebt over masturbatie en de Islam, is het raadzaam om contact op te nemen met een imam of een andere gekwalificeerde islamitische autoriteit voor advies en begeleiding.